Imotski HDZ predstavio kandidate za izvršnu vlast

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom, Mladež HDZ-a Imotski organizirala je predstavljanje kandidata za predstojeće nacionalne lokalne izbore. Nazočnima se prvotno prigodnim pozdravom obratio predsjednik Mladeži HDZ-a Imotski Stipe Mandić. Mandić je izjavio kako “nastavljamo voditi grad u smjeru u kojem ga je dosad vodio gradonačelnik. Ne možemo očekivati nešto naglo, treba ići korak po korak“.

Nakon Mandića nazočnima se obratio aktualni gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel:

-Mladež je najveća snaga u ovom gradu i drago mi je da ste se okupili u ovolikom broju. Za sve one koji nas toliko prozivaju moram kazati kako Imotski nije zadužen ni jedne kune. Uredno izvršavamo sve svoje obaveze. Također, moram istaknuti kako je Grad Imotski povukao 213 milijuna kuna iz EU fondova u projektima izgradnje kanalizacijskih sustava. Nije istina kako se ništa ne radi. Evo, baš vi mladi, puno vas je kino, kino koje je uređeno, digitalizirano i obnovljeno napravljenim projektima. Što se tiče kandidature Ivana Budalića, moram kazati kako nas je Budalić odbijao četiri godine da bi naposljetku ipak pristao i preuzeo kandidaturu. Dakle, ta odluka nije pala preko noći. Ivan ima sve ono što bi gradonačelnik trebao imati: obiteljski je čovjek, vjernik, ima moral, ljudskost i hoće raditi. Mladi moraju davati inicijativu u gradu. Međutim, te inicijative ne vrijede ništa u razgovorima po kafićima, te inicijative moraju biti stvarne i konkretne. Imotski može više, ali Imotski treba jedinstvo – istaknuo je Đuzel.

Nazočne je pozdravio i zamjenik župana Splitsko – dalmatinske županije Ante Šošić:

-Priča o HDZ-u je priča o idealu slobode. Kako nekada, tako i danas u različitim formama. Čestitam Ivanu Budaliću što je prihvatio odgovornost za grad i prihvatio kandidaturu. Županija će vam uvijek biti raspoloživa za sve konkretne programe – rekao je Šošić.

Kandidat za gradonačelnika Imotskog iz redova HDZ-a Ivan Budalić:

-Ova kandidatura nije puki politički čin. Ovo je, prije svega, čin ljubavi prema našem gradu, gradu kojeg toliko volimo. Ne mogu ne primijetiti kako je Imotski zahvatila jedna letargija i kritika svega. Zbog toga moramo uključiti zajedno sve potencijale i učinimo ovaj grad primjeren za život svim građanima. Postoji puno toga gdje možemo svio zajedno puno toga napraviti. Bit ću dostupan svima za sve ideje i prijedloge jer sve što radimo je nešto novo – istaknuo je Budalić.

Nazočnima su se još kratko obratili kandidat za zamjenika gradonačelnika Milan Zdilar te Ante Bačić.

 

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više