Ivan Budalić predstavio svoj program članovima Temeljnih ogranaka Vinjani Donji i Vinjani Gornji

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Imotskoga Ivan Budalić na predstavljanju svoga programa Temeljnim ograncima Vinjani Donji i Vinjani Gornji rekao je kako nije htio sa strane kritizirati i biti puki promatrač problema. Želi se, kaže, izložiti zbog mladih ljudi i svih imotskih obitelji. “Činjenica je da naš grad zaostaje za drugim krajevima i sve svoje resurse, a to su u prvom redu mladi ljudi, šalje vani. Želim biti ispred vas, ali jednak vama”, poručio je Budalić, dodavši da će poseban naglasak staviti na ljude koji će biti kompetentni i koji će mu, u sklopu Gradskoga vijeća, ukazati na goruće probleme. “To je ono što me nosi, a obećavam da neću iznevjeriti povjerenje svih građana. “Imotski uključuje i ruralna područja i na nama je da jednako razvijamo svako naselje, a Grad je kotačić koji će pokrenuti cijelo područje koje mu gravitira”, zaključio je.

Aktualni gradonačelnik Imotskoga i predsjednik Gradskoga ogranka HDZ-a Imotski Ante Đuzel podsjetio je da je imotski HDZ s Ivanom Budalićem o njegovoj kandidaturi razgovarao posljednje dvije godine. “U njemu smo vidjeli da je kao čovjek pošten i kvalitetan, a njegova vizija Imotskoga posebno me iznenadila. Činjenica je da on oko sebe okuplja samu mladost i upravo to daje jednu posebnu vrijednost njegovu programu”, rekao je Đuzel. Naglasio je da HDZ-u neće biti problem dobiti ove izbore, jer Budalić, između ostaloga, ima i potporu Splitsko-dalmatinske županije i Vlade Republike Hrvatske. Građanima je predstavio i projekte koje provodi aktualna vlast zajedno s Vladom Republike Hrvatske. “U državni proračun stavljena je pristupna cesta do Zagvozda. Samo za projekt je u proračun stavljeno 140 milijuna kuna. Gradi se i dnevna bolnica u Zagvozdu i stacionar u Imotskom”, rekao je Đuzel dodavši kako je Grad Imotski iz EU fondova dobio 208 milijuna kuna na natječaju za kanalizaciju na kojega se prijavio zajedno sa Zmijavcima i Runovićima. Imotski je, dodao je aktualni gradonačelnik, dobio i sredstva za kanalizacijski sustav za poduzetničku zonu u Vinjanima Gornjim, a nedavno je odobreno 400+600 tisuća kuna za kino dvoranu u Imotskom.

Predsjednik Temeljnoga ogranka Vinjani Donji Josip Bušić pozvao je članove stranke i birače da se ne opuste. “Moramo biti u punoj pripravnosti i ne smijemo se zanositi bojkama. Moramo dobiti izbore sa što većim postotkom”, kazao je. Težište potencijala razvoja Imotskoga Bušić je stavio na Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Adrion, a posebno je istaknuo važnost prekogranične suradnje.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više