Ivan Budalić obišao gradilište ispostave splitskoga centra Slava Raškaj na Kamenmostu

Ivan Budalić danas je, u povodu jučerašnjega Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu, obišao gradilište ispostave Centra za odgoj i rehabilitaciju Slava Raškaj Split na Kamenmostu. Uvjerio se kako radovi idu prema predviđenom planu, a sastao se i s ravnateljicom ustanove, Željkom Palekom. “Ovakav centar uistinu je bio potreban našem području i zahvalan sam svima koji su na bilo koji način doprinijeli njegovoj izgradnji. Na području Imotske krajine živi 120 djece s poteškoćama u razvoju pa će prisutnost ovoga centra na našem području olakšati živote njima i njihovim roditeljima”, kazao je Budalić, koji je i sam jedan od inicijatora izgradnje ispostave centra Slava Raškaj. Ravnateljica Paleka kazala je kako bi centar na Kamenmostu trebao biti otvoren do rujna ove godine. “Planiraju se svi profili rehabilitatora. Usko surađujemo i s Centrom za socijalnu skrb u Imotskom i već imamo neslužbenu procjenu o korisnicima”, rekla je.

Od ideje do realizacije u projekt je uključen i dr. Perica Tucak. I sam je roditelj djeteta s posebnim potrebama, pa je iz prve ruke vidio koliko je, i za roditelje i za dijete, zahtjevno putovati u ustanove u drugim gradovima. “Odlučili smo se potruditi i pokrenuti inicijativu za osnivanje jednoga ovakvoga centra. Ususret nam je izišla i Udruga osoba s invaliditetom Imotski na čelu s predsjednikom Josipom Bilićem Pavlinovićem. Kasnije su nam se pridružili i stručnjaci te smo zahvaljujući zajedničkom radu svjedoci nicanja ovoga centra”, kazao je Tucak.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više