Goran Marić: “Dogana će biti u vlasništvu Grada Imotskoga, Ministarstvo državne imovine pristupa realizaciji toga zahtjeva”

Ministar državne imovine dr. Goran Marić danas je u Imotskom izjavio kako će zgrade bivše režije duhana – Dogane, država prenijeti u vlasništvo Grada Imotskoga. Marić je odluku donio nakon što mu je radna skupina predvođena HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Imotskoga Ivanom Budalićem predstavila projekt prema kojemu će se u toj zgradi nalaziti visoko učilište i muzej, kao i poduzetnički inkubator, konferencijska dvorana, turistička zajednica te prostor za udruge.

“Uvijek kad prođem kroz Imotski vidim Doganu i ona je zaista ružan simbol grada. Ova inicijativa me potaknula na angažman i odmah ćemo pristupit realizaciji toga zahtjeva”, kazao je ministar Marić. Dodao je kako je Imotski na državnoj granici, ali i na rubu. “Dok god ja budem ministar, Imotski, uz kojega sam izrazito emotivno vezan, neće biti na rubu”, zaključio je.

Ivan Budalić izrazio je zadovoljstvo rezultatom ovoga sastanka. “Raduje me što je ministar prepoznao potrebu prenamjene Dogane u funkcionalan prostor i što je upravo naš projekt pao na plodno tlo. Imotskom je potrebno visoko učilište, proširenje muzeja ali i ostali sadržaji koje ćemo smjestiti u Doganu”, rekao je.

Marić je, u pratnji Ivana Budalića i kandidata za dogradonačelnike Milana Zdilara i Vice Čikeša te Perice Tucaka, člana liste HDZ-a za Gradsko vijeće Imotskoga, obišao prostore Dogane.

Na tribini održanoj u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom uz kandidate za čelna mjesta Imotskoga te ministra Marića, javnosti su se obratili predsjednik GO HDZ-a Imotski Ante Đuzel, tajnik ŽO HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović te kandidat za dožupana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić. HDZ Imotski već za sutra u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu najavljuje predstavljanje Izbornoga programa pod nazivom Imotski 2021.

 

 

Vijesti

Odluka o privremenoj odgodi održavanja izbora u zajednicama HDZ-a

Na temelju dlanka 97. stavak 1. i stavak 3. statuta Hrvatske demokatske zajednice (,,Narodne novine” broj: 54118) u vezi s dlankom 37a. stavak 3. alineja e) Statuta Hrvatske demokatske zajednice od 29. travnja 2000. godine s izmjenama i dopunama, Nacionalno vijece Hrvatsk demokatske zajednice na sjednici odrzanoj 30. studenoga 2020. godine, donijelo je Odluka o […]

Više
Vijesti

Rješenje o imenovanju povjerenstva za provedbu izbora unutar Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Imotski

Radi provedbe izbora u  Zajednica žena HDZ-a“Katarina Zrinski“Imotski koji će se održati 06.prosinca 2020.godine

Više
Vijesti

Poziv za sudjelovanje na izborima za predsjednicu i članice gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“Imotski

Na temelju odluke  predsjedništva Zajednice žena održane  12.studenog 2020.godine o  održavanju,načinu i rokovima unutarstranačkih izbora u Zajednici žena upućujem Poziv za sudjelovanje na izborima za predsjednicu i članice gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“Imotski i članice(izaslanice) na izbornu skupštinu županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a“Katarina Zrinski“ Splitsko-dalmatinske županije s naputkom za kandidiranje

Više