Goran Marić: “Dogana će biti u vlasništvu Grada Imotskoga, Ministarstvo državne imovine pristupa realizaciji toga zahtjeva”

Ministar državne imovine dr. Goran Marić danas je u Imotskom izjavio kako će zgrade bivše režije duhana – Dogane, država prenijeti u vlasništvo Grada Imotskoga. Marić je odluku donio nakon što mu je radna skupina predvođena HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Imotskoga Ivanom Budalićem predstavila projekt prema kojemu će se u toj zgradi nalaziti visoko učilište i muzej, kao i poduzetnički inkubator, konferencijska dvorana, turistička zajednica te prostor za udruge.

“Uvijek kad prođem kroz Imotski vidim Doganu i ona je zaista ružan simbol grada. Ova inicijativa me potaknula na angažman i odmah ćemo pristupit realizaciji toga zahtjeva”, kazao je ministar Marić. Dodao je kako je Imotski na državnoj granici, ali i na rubu. “Dok god ja budem ministar, Imotski, uz kojega sam izrazito emotivno vezan, neće biti na rubu”, zaključio je.

Ivan Budalić izrazio je zadovoljstvo rezultatom ovoga sastanka. “Raduje me što je ministar prepoznao potrebu prenamjene Dogane u funkcionalan prostor i što je upravo naš projekt pao na plodno tlo. Imotskom je potrebno visoko učilište, proširenje muzeja ali i ostali sadržaji koje ćemo smjestiti u Doganu”, rekao je.

Marić je, u pratnji Ivana Budalića i kandidata za dogradonačelnike Milana Zdilara i Vice Čikeša te Perice Tucaka, člana liste HDZ-a za Gradsko vijeće Imotskoga, obišao prostore Dogane.

Na tribini održanoj u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom uz kandidate za čelna mjesta Imotskoga te ministra Marića, javnosti su se obratili predsjednik GO HDZ-a Imotski Ante Đuzel, tajnik ŽO HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović te kandidat za dožupana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić. HDZ Imotski već za sutra u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu najavljuje predstavljanje Izbornoga programa pod nazivom Imotski 2021.

 

 

Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više
Vijesti

Izbori za predsjednicu i članice gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“Imotski

Na temelju odluke predsjedništva Zajednice žena održane 23.rujna 2021.godine o održavanju,načinu i rokovima unutarstranačkih izbora u Zajednici žena upućujem

Više