Povijesni dan za Imotski i cijelu krajinu: Ministar Kujundžić potpisao ugovor o izgradnji bolnice u Zagvozdu

Ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić danas je u Splitu potpisao ugovor o izgradnji dnevne bolnice u Zagvozdu, što je, kako je istaknuto, povijesni dan za čitavu Imotsku krajinu, ali i za samu splitsku bolnicu, jer je KBC Split jedini u Hrvatskoj koji će na ovaj način imati svoju ispostavu. Potpisivanju su, uz župana Zlatka Ževrnju, ravnatelja splitske bolnice dr. Ivu Jurića te ravnatelja županijskoga Doma zdravlja dr. Dragomira Petrica nazočili načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće te kandidat za dogradonačelnika Imotskoga dr. Vice Čikeš. “Ova bolnica hrvatski narod neće koštati ništa. Projekt će se financirati iz EU fondova. Visina ukupne investicije je 5 milijuna kuna, a godišnje na putne naloge potrošimo 15 milijuna kuna”, izjavio je dr. Kujundžić. Načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće također je izrazio zadovoljstvo prilikom današnjega potpisivanja. “Ovo je povijesni dan za stanovnike Imotske krajine, ali i susjednih krajeva jer će se pretrage, za koje se do sada trebalo ići u Slit, obavljati baš u Zagvozdu. Ponosan sam što sam, kao načelnik Općine Zagvozd, mogao doprinijeti ovome projektu, koji je od vitalne važnosti za Imotsku krajinu”, rekao je Gaće. Dr. Vice Čikeš rekao je kako će otvaranje ove dnevne bolnice uvelike olakšati rad liječnicima i života pacijentima. “Veselim se što će zdravstvena zaštita konačno biti dostupnija našem stanovništvu i što će pacijenti moći brže i lakše doći do pretraga koje su im potrebne. Split je ipak udaljen 100 kilometara od Imotskoga i ljudi, da bi napravili neku pretragu, trebaju izdvojiti čitav radni dan, a ovako će dobiti svoj termin u Zagvozdu i u najkraćem roku će se, nakon pregleda, moći vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima”, kazao je Čikeš. Ministar Kujundžić posebno je pohvalio i projekt stacionara u Imotskom kojega je pokrenuo dr. Petar Strinić.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više