Dragica Roščić podržala inicijativu otvaranja savjetodavnoga ureda

Saborska zastupnica i voditeljica LAG-a “Adrion” Dragica Roščić danas je, prilikom sastanka s HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Imotskoga Ivanom Budalićem, podržala inicijativu otvaranja informativnog i savjetodavnog ureda za EU fondove. “Vjerujem da ćemo zajedničkom radom programe LAG-a još više približiti Imoćanima i što ćemo im i na taj način pomoći pri izvlačenju još više sredstava iz EU fondova. Svjesni smo da je građanima teško razumjeti mnoštvo natječaja koje Europska unija provodi, a Imotski ima veliki potencijal, kako u turizmu, tako i u poljoprivredi i ostalim granama gospodarstva. Imoćani će u takvom uredu moći dobiti potrebne savjete o apliciranju na nacionalne i EU fondove”, izjavila je Roščić.

Ivan Budalić je kazao kako je ovakav ured potreban Imotskom jer je i on jedan od čimbenika razvoja imotskoga gospodarstva. Najavio je i neke od programa na koje će Grad, kao jedinica lokalne samouprave, aplicirati. “U razgovoru sa saborskom zastupnicom Dragicom Roščić doznali smo za program kroz koji će Grad Imotski moći dobiti sredstva za obnovu imotske tržnice, što je jedan od osnovnih koraka ka realizaciji oživljavanja legendarne imotske sride. Naravno da ćemo aplicirati na taj, ali i na ostale programe i natjačaje koji se uklapaju u naš plan razvoja Imotskoga”, rekao je Budalić, dodavši kako su EU i nacionalni fondovi od velike važnosti za razvoj grada i čitave Imotske krajine.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više