Najavljen nastavak izgradnje zgrada u naselju Bage, ministar obrane i dopredsjednik Vlade Damir Krstičević dao podršku Ivanu Budaliću na izborima

Ministar obrane Republike Hrvatske i dopredsjednik hrvatske Vlade Damir Krstičević i državni tajnik u Ministarstvu Hrvatskih branitelja Ivan Vukić jučer su, prilikom posjeta Imotskom, obišli nedovršene zgrade u naselju Bage, u kojima su trebali biti stanovi namijenjeni hrvatskim barniteljima. Vukić je istaknuo kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja već poduzelo niz mjera da bi te zgrade stavili u funkciju. “Napravili smo procjenu financijskoga učinka za završetak zgrada. Moramo još provjeriti statiku i nakon toga idemo u realizaciju”, kazao je.

Ministar Krstičević izrazio je nadu da će se cjelokupan proces vezan uz zgrade riješiti u što kraćem vremenskom roku. “Nadam se da će sljedeće godine, zajedničkim radom u suradnji s gradskim vlastima, ovaj proces završiti i da ćemo stanove staviti u funkciju obitelji kojima je to najpotrebnije”, kazao je Krstičević. Dao je i potpuru Ivanu Budaliću na predstojećim lokalnim izborima. “Gospodin Budalić je moj prijatelj, suborac i kandidat HDZ-a. Imamo odličnoga kandidata i ja mu zaista dajem punu potporu. Čovjek kao pojedinac ne može nešto napraviti, ali kao dio jedne snage poput HDZ-a sigurno može popraviti i poboljšati neke stvari. U jednoj sinergiji između gradske, županijske i državne vlasti mogu se pokrenuti brojni projekti važni za Imotsku krajinu. Glas za Ivana Budalića glas je za napredak i razvoj Imotskoga”, rekao je.

“Raduje me što će ove zgrade biti konačno privedene svrsi i da će, ako Bog da, u njih uskoro useliti oni kojima su uistinu potrebni. Važno je znati da Vlada Republike Hrvatske ima sluha za naš kraj, a posebno za branitelje. Oni će uvijek biti među prioritetima gradske vlasti na čijem ću čelu biti nakon izbora. Stoga zahvaljujem državnom tajniku Vukiću i ministru Krstičeviću što su uočili važnost dovršetka ovih zgrada”, kazao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Imotskoga Ivan Budalić, dodajući da je ovo još jedan dokaz da on i HDZ u Vladi RH imaju iskrene partnere, bez kojih se neki projekti ne mogu odraditi.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više