Budalić na sastanku s načelnikom Općine Posušje

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Imotskoga Ivan Budalić sastao se s načelnikom susjedne Općine Posušje Brankom Bagom. Razgovarali su o mogućnostima prekogranične suradnje i o daljnjem razvoju odnosa dviju susjednih jedinica lokalne samouprave. “Već sam govorio kako je važno surađivati s našim Hrvatima s druge strane neprirodne granice. Trudit ćemo se kroz prijateljske odnose olakšati poslovanje Imoćanima u Hercegovini, ali i obratno. Vidio sam i da su radovi na Graničnom prijelazu Vinjani Gornji uznapredovali pa će i to pomoći razvoju gospodarstva i boljem protoku ljudi i roba”, kazao je Budalić i dodao da će razmjenom dobrih praksi i iskustava u radu napredak biti vidljiv u oba grada. “Niti nama može biti dobro ako je našim Hrvatima u Herceg-Bosni loše, niti njima može biti dobro ako se kod nas bilježe negativni trendovi”, rekao je. Zadovoljstvo sastankom izrazio je i načelnik posuške općine. “Drago mi je da je Ivan Budalić prepoznao važnost prekogranične suradnje i da ćemo u njemu, ako pobijedi na predstojećim lokalnim izborima, u što ne sumnjam, imati istinskoga partnera jer je suradnja Posušja i Imotskoga nešto što je sasvim prirodno. Naše jedinice lokalne samouprave već surađuju po pitanju vodoopskrbe, a u razgovoru s Budalićem vidim da ima prostora za proširenje suradnje na obostranu korist. Također, izgradnjom brze ceste od Imotskoga do Zagvozda profitirala bi oba grada, posebice u turističkom smislu, u kojemu je Imotski daleko otišao”, rekao je načelnik Općine Posušje Branko Bago. “Punu podršku dajem Ivanu Budaliću, kao kolegi iz Hrvatske demokratske zajednice, ali i kao čovjeku koji me uvjerio da ćemo moći biti kvalitetni partneri u realizaciji projekata na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više