Budalić se susreo s državnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede i zajedno su obišli područja nastradala uslijed mraza

Ivan Budalić susreo se s državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede Marijom Vučković, koja je bila u obilasku Imotskoga polja, nakon nedavnih šteta nastalih uslijed mraza. S njom je došao i HDZ-ov kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban. Budalić je naglasio kako je važno da se državni dužnosnici iz oblasti poljoprivrede što bolje upoznaju s nastalom situacijom kako bi mogli pomoći. “Uvjerili smo se kako su mnogobrojni vinogradari s imotskoga područja nakon mraza zabilježili potpunu štetu. Veliki broj njih neće imati nikakav urod i država mora reagirati. Zato mi je drago da je ovdje došla gospođa Vučković i da se sama uvjerila u situaciju na terenu”, kazao je Budalić.

Vučković je istaknula kako se radi na nacrtu programa koji će uzimati u obzir razliku prinosa u godini koja je pogođena elementarnom nepogodom u odnosu na onu godinu koja nije bila pogođena. “Nakon što s Ministarstvom financija vidimo koliko nam je novca na raspolaganju, nakon što nam takav program odobri Europska komisija, onda ćemo vidjeti u kojem postotku od štete u prinosu ćemo moći pomoći poljoprivrednike. Mislim da će to biti više u odnosu na onaj redovan način”, kazala je Vučković, dodajući da se poljoprivrednici žele motivirati da koriste osiguranje. “Mi imamo veliku mjeru u programu ruralnoga razvoja koja se sufinancira u iznosu od 65%. Nema smisla da mi ta sredstva vraćamo, a da naši poljoprivrednici trpe štete. Moramo svi zajedno sjesti i motivirati ljude da koriste mjeru 17 iz programa ruralnoga razvoja”, zaključila je.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više