HDZ proslavio 28. obljetnicu utemeljenja za Imotski i Imotsku krajinu

U ponedjeljak su u punoj dvorani Gradskog kina u Imotskom članovi, simpatizeri  HDZ-a Imotskog i Imotske krajine te njihovi  brojni gosti svečano obilježili 28. obljetnicu utemeljenja svoje stranke. Nedolazak predsjednika stranke i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji je bio najavljen, opravdan je laganom virozom.

„Žao je predsjedniku što nije mogao doći, ali ono što je poručio svakako je važno istaknuti, a to je kako će Vlada Republike Hrvatske realizirati sva svoja obećanja prema Imotskoj krajini, uključujući spojnu prometnicu Imotski-Zagvozd, izgradnju dnevne bolnice, izradu strategije razvoja turizma, novu policijsku postaju  te još neke projekte“, istaknuo je ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić.

Upečatljiv govor održao je i saborski zastupnik Ante Babić, istaknuvši velike planove ove Vlade kada je u pitanju ubrzan razvoj Imotske krajine.

Imotske hadezeovce i njihove simpatizere pozdravili su u svojim govorima i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Sabora i HDZ-a Milijan Brkić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, župan Blaženko Boban i predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader. U ime domaćina goste je pozdravilo imotski gradonačelnik Ivan Budalić, a o povijesti stranke  od njenog utemeljenja govorio je Miroslav Karoglan.

Ono što treba istaknuti u svim govorima  imotskih gostiju jeste poziv mladima iz Imotske krajine ali i Hrvatske da ostanu u svojoj domovini, da ju grade i žive u njoj jer se, kako je istaknuo saborski zastupnik Ante Babić stanje iz dana u dan u Hrvatskoj popravlja.

Obljetnici imotskog HDZ-a nazočili su i brojni saborski zastupnici, kao i međunarodni politički tajnik stranke Miro Kovač.

Vijesti

Odluka o privremenoj odgodi održavanja izbora u zajednicama HDZ-a

Na temelju dlanka 97. stavak 1. i stavak 3. statuta Hrvatske demokatske zajednice (,,Narodne novine” broj: 54118) u vezi s dlankom 37a. stavak 3. alineja e) Statuta Hrvatske demokatske zajednice od 29. travnja 2000. godine s izmjenama i dopunama, Nacionalno vijece Hrvatsk demokatske zajednice na sjednici odrzanoj 30. studenoga 2020. godine, donijelo je Odluka o […]

Više
Vijesti

Rješenje o imenovanju povjerenstva za provedbu izbora unutar Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Imotski

Radi provedbe izbora u  Zajednica žena HDZ-a“Katarina Zrinski“Imotski koji će se održati 06.prosinca 2020.godine

Više
Vijesti

Poziv za sudjelovanje na izborima za predsjednicu i članice gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“Imotski

Na temelju odluke  predsjedništva Zajednice žena održane  12.studenog 2020.godine o  održavanju,načinu i rokovima unutarstranačkih izbora u Zajednici žena upućujem Poziv za sudjelovanje na izborima za predsjednicu i članice gradske organizacije Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“Imotski i članice(izaslanice) na izbornu skupštinu županijske organizacije Zajednice žena HDZ-a“Katarina Zrinski“ Splitsko-dalmatinske županije s naputkom za kandidiranje

Više