HDZ proslavio 28. obljetnicu utemeljenja za Imotski i Imotsku krajinu

U ponedjeljak su u punoj dvorani Gradskog kina u Imotskom članovi, simpatizeri  HDZ-a Imotskog i Imotske krajine te njihovi  brojni gosti svečano obilježili 28. obljetnicu utemeljenja svoje stranke. Nedolazak predsjednika stranke i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji je bio najavljen, opravdan je laganom virozom.

„Žao je predsjedniku što nije mogao doći, ali ono što je poručio svakako je važno istaknuti, a to je kako će Vlada Republike Hrvatske realizirati sva svoja obećanja prema Imotskoj krajini, uključujući spojnu prometnicu Imotski-Zagvozd, izgradnju dnevne bolnice, izradu strategije razvoja turizma, novu policijsku postaju  te još neke projekte“, istaknuo je ministar zdravstva prof. dr. Milan Kujundžić.

Upečatljiv govor održao je i saborski zastupnik Ante Babić, istaknuvši velike planove ove Vlade kada je u pitanju ubrzan razvoj Imotske krajine.

Imotske hadezeovce i njihove simpatizere pozdravili su u svojim govorima i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Sabora i HDZ-a Milijan Brkić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, župan Blaženko Boban i predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader. U ime domaćina goste je pozdravilo imotski gradonačelnik Ivan Budalić, a o povijesti stranke  od njenog utemeljenja govorio je Miroslav Karoglan.

Ono što treba istaknuti u svim govorima  imotskih gostiju jeste poziv mladima iz Imotske krajine ali i Hrvatske da ostanu u svojoj domovini, da ju grade i žive u njoj jer se, kako je istaknuo saborski zastupnik Ante Babić stanje iz dana u dan u Hrvatskoj popravlja.

Obljetnici imotskog HDZ-a nazočili su i brojni saborski zastupnici, kao i međunarodni politički tajnik stranke Miro Kovač.

Vijesti

Naputak o načinima,rokovima i uvjetima kandidiranja za članove Gradskog odbora HDZ-a Imotski i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Na temelju članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/790 od 18. listopada 2021. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), općinsko/gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a Grada Imotskoga  na sjednici održanoj 08.11. 2021. godine, donijelo je:

Više
Vijesti

Rezultati izbora

Izvješće o rezultatima glasovanja  

Više
Vijesti

Unutarstranački izbori

Poštovani, u nedjelju, 17.10.2021. su u Gradskoj vijećnici od 8 do 19 sati unutarstranački izbori za – predsjednika Gradskog odbora HDZa, – potpredsjednike Gradskog odbora HDZa, – predsjednika Županijskog odbora HDZa te – potpredsjednike Županijskog odbora HDZa pa vas sve ovim putem pozivamo da izađete na unutarstranačke izbore.

Više